Kongress: In Zeiten wie diesen Congress: In times like these

Congress: In times like these
  • English version below

KONGRESS: IN ZEITEN WIE DIESEN

Veranstaltet von der ÖH- Österreichische Hochschüler_innenschaft und der ÖH Uni Wien
18. bis 20. November 2016, Wien

Bei dem Kongress geht es um gemeinsames Handeln gegen Rechtextremismus, Rassismus, Antisemitismus, Sexismus und Faschismus in Europa und darum, wie Gegenstrategien entwickelt werden können. Wir beschäftigen uns mit grundsätzlichen Begrifflichkeiten, mit verschiedenen Ansatzweisen und Debatten der Linken und mit den jeweiligen regionalen sozialen und politischen Unterschieden.
Der Kongress ist europaweit angelegt und besteht aus Vorträgen, Workshops und Podiumsdiskussionen. Daneben gibt es viel Raum für Vernetzungund Ideen austausch.

Die Teilnahme ist kostenlos und inkludiert Verpflegung vor Ort.
Der Kongress wird auf Englisch und Deutsch gehalten, und jeweils übersetzt. Übersetzung ist auch in weiteren Sprachen möglich.

Details über Konzept, Anmeldung und Programm unter:
Der Kongress auf Facebook
Twitter: #intimeslikethese

• English Version:

CONGRESS: IN TIMES LIKE THESE

This congress is organized by the Austrian student union (Österreichische Hochschüler_innenschaft) and the student union at the University of Vienna (Hochschüler_innenschaft an der Universität Wien).
18th to 20th of November 2016, Vienna

The congress deals with joint action, activism and strategies against right wing extremism, rascism, antisemitism, sexism and fascism in Europe. We will be dealing with basic concepts and definitions, with leftist debates and different approaches on resistance and the social and political situation in different regions of Europe. There will be lectures, panel discussions and workshops as well as a platform for networking and the exchange of ideas.

It is free of cost and includes catering during the congress.
The official languages of communication at the congress will be English and German. If that should prevent anyone from participating, please let us know! We will find a solution for translation in other languages too.

Information about registration and programm:
Find the congress on Facebook:
Twitter: #intimeslikethese